Κ. Καραμανλής: «Οπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος»

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 19:26
UPD:19:40
A- A A+

«Οπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα: «Οικονομία της Οικογένειας».

“Η χώρα μας πέρασε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες, η διάρκεια του καύσωνα ήταν η πιο μακρά που γνώρισε ο τόπος. Ξέσπασαν πάνω από 300 πυρκαγιές», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «πληγή στην Πάρνηθα είναι πληγή στην ψυχή μας».

«Οι υλικές ζημιές καταγράφονται άμεσα για να υπάρξουν αποζημιώσεις. Οπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Πυροσβεστικό Σώμα για τις προσπάθειες που κατέβαλε.

«Είμαστε μάρτυρες των συνεπειών που προκαλούν οι κλιματικές συνθήκες, το περιβάλλον συγκαταλέγεται στις πρώτες προτεραιότητες, είναι εθνική μας υπόθεση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Απευθυνόμενος στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός ζήτησε «υπευθυνότητα και όχι ανέξοδες κορώνες», ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχουν ψήφοι στις εθνικές καταστροφές».

Με αφορμή πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορώντας το για διαστρέβλωση και παραποίηση της πραγματικότητας. Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ πολεμά και υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις, «αντιδρά και λέει “όχι” σε όλα».

Κατηγόρησε επίσης τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια και την ανεργία.

Ένός λεπτού σιγή

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του καύσωνα και την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή