Απάντηση του γ.δ. του ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες του πρωθυπουργού

Τον κατηγορεί για πολιτική κακοπιστία και σκοπιμότητα
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 10:08
UPD:10:11
A- A A+

Στις καταγγελίες του πρωθυπουργού, χθες από το βήμα της Βουλής, προς το πρόσωπό του απάντησε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Όπως κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, στις 28 και 29 Μαρτίου του 2004 «ενεπλάκη σε περίεργες αγοραπωλησίες ομολόγων με τη χρηματιστηριακή εταιρεία ¶ρτιον, με συνέπεια απώλειες 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ ζήτησε αποζημίωση ύψους 120.000, όταν λύθηκε η σύμβασή του».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για πολιτική κακοπιστία και αφού εκφράζει «έκπληξη και αγανάκτηση για την προσωπική επίθεση του πρωθυπουργού», τονίζει:

«Ουδεμία πράξη της διοίκησης μου μπορεί να θεωρηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο παράνομη και επιλήψιμη. Όλες οι πράξεις που αναφέρθηκαν έγιναν στο πλαίσιο νομιμότητας. Τα δεδομένα αυτά έχουν καταγραφεί στους δημοσιευμένους ισολογισμούς και ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από τις διοικήσεις που τοποθετήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία. Επί όλων αυτών έχουν γίνει έλεγχοι τόσο από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΤΕΟ Α.Ε. όσο και από τους ορκωτούς λογιστές του ΣΟΛ».

Και ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγει: «Απέναντι σε τόσο διαυγείς πράξεις μόνο η πολιτική κακοπιστία και σκοπιμότητα μπορεί να εξηγήσει όσα επιχείρησε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή εις βάρος μου και εις βάρος της αλήθειας».

«Για όλα Εξεταστική, να τα δούμε όλα, μην κρύβεστε κ. Καραμανλή», ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου στις καταγγελίες του πρωθυπουργού. «Γιατί ο κ. Καραμανλής, τέσσερα χρόνια, δεν φέρνει αυτό το θέμα; Γιατί δεν το φέρνει και το φέρνει τώρα, εν είδει εντυπωσιασμού; Θεατρινισμοί, κ. Καραμανλή. Δεν είναι σοβαρή αυτή η υπόθεση. Εάν είσαστε σοβαροί, φέρτε εσείς αύριο το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή