«Παρέλαση» σπιτιών για τη γιορτή της «Τσικνοτρίτης» του καρναβαλιού

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 10:00
REUTERS/KATHLEEN FLYNN
A- A A+

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών στη Νέα Ορλεάνη έχουν διακοσμήσει τα σπίτια τους με τέτοιον τρόπο που να θυμίζουν άρματα στην παρέλαση για τον εορτασμό της Mardi Gras (ή Fat Tuesday ή Λιπαρή Τρίτη), η οποία φέτος αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού. 

REUTERS/KATHLEEN FLYNN

«Battling the Leviathan».

Η Μαρντί Γκρα που φέτος είναι στις 16 Φεβρουαρίου αφορά τις γιορτές του Καρναβαλιού και θα μπορούσε να συγκριθεί με το δικό μας έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Η Μαρντί Γκρα γιορτάζεται 47 μέρες πριν από το Πάσχα και η προέλευση της γιορτής είναι γαλλική. 

REUTERS/KATHLEEN FLYNN

«Circus theme».

Φέτος στις πολιτείες των ΗΠΑ δεν θα υπάρξουν παρελάσεις, αλλά σπίτια στολισμένα σαν άρματα, ειδικά κοκτέιλ Mardi Gras σε μπαρ και εστιατόρια, κέικ, γλυκά και άλλες εορταστικές νότες που συνάδουν με τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

REUTERS/KATHLEEN FLYNN

«Taste the Rainbow».

Οι κάτοικοι στη Νέα Ορλεάνη της Λουσιζιάνα παροτρύνθηκαν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους αλλά και να κάνουν βόλτα στην πόλη παρατηρώντας το πώς στόλισαν οι υπόλοιποι τα δικά τους. Έτσι αντί για την παρέλαση αρμάτων, έχουμε την ...παρέλαση των κατοίκων.

REUTERS/KATHLEEN FLYNN

«Progressive and powerful women».

Η θεματολογία ποικίλει από χαρούμενα και φωτεινά σπίτα άρματα, έως ζωολογικούς κήπους, αλλά και διακόσμηση με εικόνες προοδευτικών και δυναμικών γυναικών.

REUTERS/KATHLEEN FLYNN

«DinoGras on the Avenue».

Το καρναβάλι όλα τα επιτρέπει και η φαντασία οργιάζει προς τέρψιν των οφθαλμών των γειτόνων.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή