Ελεγχόμενες εκρήξεις από τη Σκότλαντ Γιάρντ σε Γλασκώβη και Χάμερσμιθ

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 12:31
A- A A+

Σε ελεγχόμενη ανατίναξη ύποπτου πακέτου κοντά στο σταθμό του μετρό στο Χάμερσμιθ, προάστιο του δυτικού Λονδίνου, προχώρησε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η ανατίναξη έγινε από πυροτεχνουργούς της Σκότλαντ Γιαρντ το πρωί, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν το ύποπτο πακέτο περιείχε όντως εκρηκτικά.

Οι σταθμοί του Χάμερσμιθ και του Μπάρον Κορτ δεν λειτουργούν για προληπτικούς λόγους και οι συρμοί του μετρό δεν σταματούν σε αυτούς.

Νωρίς το πρωί πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη ανατίναξη ύποπτου αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο μπροστά σε τέμενος της Γλασκώβης.

Αν και αρχικά εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το αυτοκίνητο με τις αποτυχημένες επιθέσεις σε Γλασκώβη και Λονδίνο, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι νέα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σχέση.

Οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν τη νύχτα στο τέμενος, την ώρα της προσευχής και περίμεναν μέχρι το τέλος της για να προχωρήσουν στην ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του τεμένους με το επεισόδιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή