Πέθανε η Μέρι Γουίλσον, τραγουδίστρια των Supremes

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 20:50
UPD:20:58
A- A A+

Η Μέρι Γουίλσον (Mary Wilson), ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Supremes πέθανε σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στην οικία της στο Χέντερσον της Νεβάδα.

MOTOWN

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 οι Supremes σημείωσαν μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες όπως τα «Baby Love» και «You Can't Hurry Love».   Το σχήμα ιδρύθηκε στο Ντιτρόιτ το 1959 με το όνομα The Primettes. Η Γουίλσον ήταν τότε δεκαπέντε ετών. Υπήρξε ένα από τα αρχικά μέλη μαζί με τις Νταϊάνα Ρος, Φλόρενς Μπάλαρντ και Μπάρμπαρα Μάρτιν η οποία έφυγε πριν το συγκρότημα γίνει διάσημο.

H Μάρτιν πέθανε πέρυσι.  Οι Supremes υπήρξαν το πιο πετυχημένο σχήμα της δισκογραφικής εταιρείας Motown, δώδεκα τραγούδια τους βρέθηκαν στην κορυφή των επιτυχιών των ΗΠΑ. Το πρώτο τους Νο. 1 ήταν το «Where Did Our Love Go», το 1964 και ακολούθησαν τα «Baby Love», «Come See About Me» και «Stop! In the Name of Love». Το σχήμα διαλύθηκε το 1977, μετά την αποχώρηση της Μέρι Γουίλσον.   

Σε ανακοίνωσή του, ο Μπέρρυ Γκόρντυ, ιδρυτής της σπουδαίας δισκογραφικής, ανέφερε πως αιφνιδιάστηκε από τον θάνατο ενός «βασικού μέλους της οικογένειας της Motown».    «Οι Supremes άνοιξαν δρόμους για τους εαυτούς τους, τα άλλα σχήματα της Motown και για πολλούς, πολλούς ακόμη. Ήμουν πάντα περήφανος για τη Μέρι. Ήταν αστέρι από μόνη της και μέσα στα χρόνια συνέχισε να δουλεύει για την κληρονομιά των Supremes. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμένα. Ήταν μία ντίβα που θα μας λείψει πολύ».  

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό κύκλο εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, ωστόσο αργότερα μέσα στη χρονιά θα ανακοινωθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή της και το έργο της.       

Η αυτοβιογραφία της Μέρι Γουίλσον κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο «Dreamgirl: My Life As a Supreme» και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις βιογραφίες μουσικών με τις υψηλότερες πωλήσεις. Οι Supremes έγιναν μέλη του Rock and Roll Hall of Fame το 1988.   

Το 2019 η Γουίλσον συμμετείχε στο αμερικανικό Dancing With The Stars, ενώ δύο ημέρες πριν τον θάνατό της, είχε ανακοινώσει με βίντεο στο YouTube, πως εργάζεται πάνω στην κυκλοφορία νέου σόλο υλικού.   

Προτεινόμενα για εσάς