Στόχος των κουκουλοφόρων ο υπουργός Πολιτισμού

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 13:23
UPD:13:25
A- A A+

Την ώρα της αποχώρησης του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, σημειώθηκε η επίθεση των κουκουλοφόρων στο κτήριο του ΥΠΠΟ στην Οδο Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/03/1353390.htm . Συγκεκριμένα, τη στιγμή της επίθεσης ο υπουργός επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του για να κατευθυνθεί στο Βυζαντινό Μουσείο, προκειμένου να παραστεί στην διακοινοβουλευτική συνέλευση Ορθοδοξίας.

Η επίθεση με βόμβες μολότοφ αιφνιδίασε τους ειδικούς φρουρούς στο κτήριο και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους. Μάλιστα στη θέα των κουκουλοφόρων οι άνδρες της ασφάλειας του υπουργού πυροβόλησαν δύο φορές για εκφοβισμό.

«Για τέταρτη φορά έμμεσα ή άμεσα βρίσκομαι στη δίνη αυτών των επιθέσεων και θέλω να διαβεβαιώσω όλους αυτούς που μετέχουν σ' αυτές τις εγκληματικές ενέργειες ότι η δημοκρατία εδώ στην Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν, ούτε κανείς μπορεί να εκφοβιστεί από αυτό», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού.

«Όπως γνωρίζετε», είπε ο κ. Βουλγαράκης, «γύρω στις 10 το πρωί σήμερα, έγινε μία επίθεση από κουκουλοφόρους, την ώρα που ετοιμαζόμουν να επιβιβαστώ στο αυτοκίνητό μου και στόχος της ανεξέλεγκτης αυτής επίθεσης ήταν ανυποψίαστοι εργαζόμενοι και περαστικοί πολίτες, οι οποίοι τέθηκαν σε πραγματικό κίνδυνο». «Θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες της προσωπικής μου φρουράς, οι οποίοι με αυτοθυσία προστάτευσαν το υπουργείο και τον κόσμο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το αν οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς έκαναν χρήση των όπλων τους, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε σημειώνοντας ότι «οι άνδρες της προσωπικής μου φρουράς έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν με βάση το καθηκοντολογιό τους».

Σε άλλη ερώτηση αν πιστεύει πως στόχος ήταν ο ίδιος ή το υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Βουλγαράκης παρατήρησε: «Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά αν στόχος ήταν το υπουργείο, θα μπορούσε να χτυπηθεί τα ξημερώματα, χωρίς να είναι κανείς και να μην κινδυνεύσει κανείς. Το σημαντικό είναι ότι κινδύνευσαν εργαζόμενοι, οι οποίοι βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και τέθηκαν σε πραγματικό κίνδυνο και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εγκληματικό».

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο του υπουργείου και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αμέσως μετά το χτύπημα με τις μολότοφ, οι νεαροί διέφυγαν στους γύρω δρόμους και το Πολυτεχνείο.

Την επίθεση καταδίκασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε ενέργεια βίας, όπως αυτή σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού η οποία, εκτός των άλλων, αποπροσανατολίζει από τον αγώνα που πρέπει να δώσει η Νεολαία μαζί με τους πολίτες ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τον δασικό πλούτο της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή