Βρετανία: Υπό εξέταση αυστηρότεροι έλεγχοι στις αφίξεις από το εξωτερικό

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 16:03
UPD:16:04
REUTERS/Toby Melville
A- A A+

Η Βρετανία εξετάζει να κάνει περισσότερα τεστ σε όλους τους ανθρώπους που έρχονται από το εξωτερικό, ενώ αυτοαπομονώνονται για να θωρακιστούν ενάντια σε νέες παραλλαγές του ιού που προκαλεί το COVID-19, δήλωσε υπουργός την Τρίτη.

Οι αεροπορικές εταιρείες «γονάτισαν» από την πανδημία, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να αναγκάζουν κάποτε ταχέως αναπτυσσόμενα brands όπως η Norwegian να αγωνίζονται για επιβίωση, ενώ καθιερωμένα ονόματα όπως η British Airways να έχουν πρόβλημα ρευστότητας και να προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις.

Η ITV ανέφερε ότι όλες οι διεθνείς αφίξεις θα έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ για την COVID-19 τη δεύτερη και όγδοη ημέρα της αυτο-απομόνωσης τους.

«Εξετάζουμε συνεχώς την τελειοποίηση της προσέγγισής μας στα σύνορα απλώς και μόνο επειδή υπάρχει κίνδυνος από νέες παραλλαγές που προέρχονται από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιουστίς στο Times Radio

«Μέχρι να διατεθεί σε όλους το εμβόλιο και να εντοπίσουμε έναν τρόπο να μπορέσουμε να ενημερώσουμε για αυτό για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, πρέπει να προσέξουμε για τα διεθνή ταξίδια», είπε.

Οι αφίξεις στην Αγγλία πρέπει επί του παρόντος να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ COVID-19 τις τελευταίες τρεις ημέρες και στη συνέχεια να απομονωθούν για 10 ημέρες.

Η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει από ταξιδιώτες που φτάνουν από τα «κόκκινες» περιοχές COVID-19 να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία από τις 15 Φεβρουαρίου. Οι ταξιδιώτες από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου όπως η Νότια Αφρική θα έπρεπε να μείνουν για 10 ημέρες σε τέτοια ξενοδοχεία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε συνομιλίες με ξενοδοχεία σχετικά με τα μέτρα, τα οποία θεσπίστηκαν σε μέρη όπως η Αυστραλία τον Μάρτιο του 2020.

«Αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, οπότε δεν υπάρχουν ακόμη ξενοδοχεία», δήλωσε ο κ. Γιουστίς στο LBC Radio.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή