Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο γ.δ. του ΠΑΣΟΚ

Κάνει λόγο για πολιτική σκοπιμότητα της επίθεσης που εξαπέλυσε σε βάρος του ο πρωθυπουργός
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 16:24
A- A A+

Στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι προσφεύγει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, κάνοντας παράλληλα λόγο για συκοφαντική επίθεση του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/03/1353382.htm .

«Διετέλεσα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων με το διακριτικό τίτλο Τ.Ε.Ο. Α.Ε. από το Μαϊο 2003 μέχρι τον Οκτώβριο 2004.

Με δική μου πρωτοβουλία και εισήγηση ελέγχθηκαν από την εταιρεία οικονομικών ελεγκτών KPMG οι αγοροπωλησίες ομολόγων του Δημοσίου σταθερής απόδοσης.

Οι ίδιες πράξεις ελέγχθηκαν και από τους λογιστές του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Μετά την αποχώρηση μου διορίσθηκε στη θέση μου ο κ. Δελημήτσος, πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ, Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι τα πορίσματα των ελέγχων τέθηκαν υπόψη των εποπτευόντων υπουργών Π. Δούκα και Γ. Σουφλιά.

«Στη Γ.Σ. που επακολούθησε 30/06/05 εγκρίθηκαν ο Ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις μαζί με τις παρατηρήσεις. Αποφασίστηκε η έγκριση των διαχειριστικών πράξεων και η απαλλαγή από κάθε ευθύνη δεδομένου ότι τα σχόλια ήταν θετικά και η καταγραφή της αξίας των ομολόγων κερδοφόρα», προσθέτει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Είναι επομένως απολύτως ορατή η πολιτική σκοπιμότητα της επίθεσης για μια διαυγή υπόθεση καθ' ομολογίαν των ιδίων.

Για αυτό και προσφεύγω σήμερα στην Δικαιοσύνη ζητώντας την άμεση διερεύνηση του θέματος ως στοιχειώδες χρέος προστασίας της αλήθειας και της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή