Τζο Μπάιντεν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πρέπει να στηριχτούμε στην επιστήμη»

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 12:04
UPD:12:07
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Η όποια απόφαση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που είχαν αναβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα πρέπει να βασιστεί στην επιστήμη, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε 6 μήνες και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η ΔΟΕ δεσμεύονται να τους πραγματοποιήσουν όπως έχει προγραμματιστεί, αν και κάτω από αυστηρούς όρους θα μπορούσαν να τελέσουν τη διοργάνωση χωρίς την παρουσία θεατών.

Ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Westwood One Sports την Κυριακή, στη διάρκεια του τελικού του Super Bowl, εξέφρασε την ελπίδα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κυρίως για χάρη των αθλητών που έχουν προπονηθεί τόσο σκληρά γι΄ αυτούς.

«Έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, εργάζεται πολύ σκληρά για να βρεθεί σε θέση να ανοίξει με ασφάλεια τους Αγώνες, να διεξάγει τους Αγώνες και θεωρώ πως θα πρέπει να στηριχτεί στην επιστήμη, είτε αυτό είναι ασφαλές να συμβεί, είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε: «Φανταστείτε όλους τους Ολυμπιονίκες που προπονούνται για τέσσερα χρόνια, τέσσερα χρόνια για μια ευκαιρία κι εντελώς ξαφνικά αυτή η ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι οι άνθρωποι που τους λυπάμαι περισσότερο, αλλά ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να το κάνουμε με βάση την επιστήμη. Ελπίζω ότι μπορούμε να παίξουμε, ελπίζω ότι αυτό είναι δυνατό, αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη.»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις