Ιστορικός τελικός για Τίγκρες

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 22:27
UPD:22:38
REUTERS/MOHAMMED DABBOUS
A- A A+

Η Τίγκρες από το Μεξικό, ομάδα που προέρχεται από την CONCACAF (Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) έγινε η πρώτη φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Το γκολ του βετεράνου στράικερ Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ (στο 54΄ με πέναλτι) αποδείχθηκε αρκετό για την Τίγκρες να επικρατήσει 1-0 της Παλμέιρας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κατάρ, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό της Πέμπτης (11/2).

Οι Βραζιλιάνοι του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, πίεσαν πάρα πολύ για τηνβ ισοφάριση, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και θα αρκεστούν με τη συμμετοχή στο «μικρό» τελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου και την αιγυπτιακή Αλ Αχλί, θα διεξαχθεί την Δευτέρα (8/02).

Νωρίτερα, στον αγώνα για την 5η θέση, η Αλ Ντουχαϊλ από το Κατάρ επικράτησε 3-1 της Ουλσάν, χάρη σε τέρματα των Εντμίλσον (21΄), Μουντάρι (66΄) και Μόεζ (82΄). Οι Νοτιοκορεάτες είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γιουν Μπιτ-Γκαράμ στο 62΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις