Η Σίτι διέλυσε την Λίβερπουλ στο Ανφιλντ (4-1) και δεν χάνει αυτόν τον τίτλο

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 20:41
UPD:20:44
Pool via REUTERS/JON SUPER
A- A A+

Η «αποκαθήλωση» της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λίβερπουλ, έγινε απόψε (7/02) στο «Άνφιλντ». Εκεί, όπου η Μάντσεστερ Σίτι, έστω και με τα δύο «δώρα» του Άλισον, διέλυσε με 4-1 τους «κόκκινους» και, πλέον, μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει τον εφετινό τίτλο στην Premier League.

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Αλισον Μπέκερ, βρέθηκε σε μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του, δίνοντας τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Σίτι να μετατρέψει το 1-1 σε 3-1 και φτάσει στην πρώτη της νίκη μέσα στο «Ανφιλντ» μετά  από 18 ολόκληρα χρόνια, το πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Τα δύο τραγικά λάθη του Άλισον, προσέφεραν δύο γκολ στους «πολίτες» μέσα σε τρία λεπτά (Γκουντογκάν 73' και Στέρλινγκ 76'), ενώ είχε ευθύνη και στο τέταρτο τέρμα, που πέτυχε με φοβερό σουτ ο Φιλ Φόντεν στο 83ο λεπτό.

Από τα πρώτα λεπτά η Σίτι ήταν ανώτερη κι έδειξε αποφασισμένη να «καθαρίσει» από σήμερα με την υπόθεση τίτλος. Τα κατάφερε αφήνοντας την Λίβερπουλ στο -10 από την κορυφή και, πλέον, οι «κόκκινοι» δεν έχουν βλέψεις για να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι μετά από 30 χρόνια, ενώ κινδυνεύουν ακόμη και να μείνουν εκτός τετράδας και το Champions League!

Η Σίτι δεν μπόρεσε να προηγηθεί με τον Γκουντογκάν, όταν αστόχησε σε πέναλτι στο 37', αλλά στο 49ο λεπτό ο Γερμανός διεθνής μέσος άνοιξε το σκορ.

Η Λίβερπουλ «απάντησε» με το πέναλτι του Σάλαχ (63'), αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα κυριάρχησαν στο γήπεδο και με τη ...βοήθεια του Αλισον, έφθασαν στη μεγάλη νίκη μέσα στο Λίβερπουλ.

Στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι αγωνίστηκε ως αλλαγή για τους γηπεδούχους και Κώστας Τσιμίκας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις