Άλλα το πρωί, άλλα το βράδυ

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 07:47
UPD:08:22
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Xωρίς επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης. Το βασικό συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά πιο αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων.

Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι. Διότι το βράδυ, από τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων διέρρευσε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό η εισήγηση είναι να περάσει η πόλη στις κόκκινες περιοχές. Δεδομένης της αύξησης του ιικού φορτίου τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτό καταγράφεται στη μέτρηση των λυμάτων, αυτό που έκανε εντύπωση δεν είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αλλά το κλίμα για μη λήψη μέτρων στη σύσκεψη που προηγήθηκε, ειδικά αν ληφθεί υπόψη και όλη η συζήτηση για την καθυστερημένη αντίδραση των Αρχών προ του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, το σκωτσέζικο ντους με διαφορά λίγων ωρών για ένα θέμα που επηρεάζει μια πόλη με πάνω από 1 εκατ. κατοίκους δεν αποτελεί ορθή διαχείριση. Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς θα μπορούσαν να αποφύγουν κάθε δήλωση περί μέτρων, παραπέμποντας απλώς στους ειδικούς που συμμετέχουν στην επιτροπή. Είναι ώρα όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης να αντιληφθούν ότι πρέπει να λειτουργούν συντεταγμένα και σε συνεννόηση, χωρίς να έχουν το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή