Πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 15:30
UPD:15:32
A- A A+

Τη σύσφιγξη της διεθνούς συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας θα επιδιώξει ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, διευκολύνοντας την απέλαση υπόπτων για τρομοκρατική δράση όπως δήλωσε στη σημερινή πρώτη του εμφάνιση στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που προτίθεται να εξετάσει η κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο να γίνονται δεκτά στο δικαστήριο προϊόντα υποκλοπής, η ενίσχυση της έρευνας για το παρελθόν και τη δράση των μεταναστών, αλλά και η αναθεώρηση των προϋποθέσεων πρόσληψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και οι οκτώ ύποπτοι που κρατούνται για τις πρόσφατες απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων σε Λονδίνο και Γλασκόβη εργάστηκαν ως γιατροί ή νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι δύο από αυτούς είναι Ινδοί και οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σχετικά με το Ιράκ ο Μπράουν απέρριψε τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να προσδιορίσει χρονικά την αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων. Όπως είπε, η Βρετανία «έχει υποχρεώσεις έναντι των Ηνωμένων Εθνών και της ιρακινής κυβέρνησης».

Απέρριψε επίσης τις εκκλήσεις για αναθεώρηση των δεσμεύσεων της Βρετανίας στο Αφγανιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή