«Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποσιωπήσει το θέμα με το γ.δ. του» λέει η κυβέρνηση

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 16:02
UPD:16:05
A- A A+

Να απαντήσει αν εξακολουθεί να στηρίζει και να διατηρεί το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου μετά τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σε βάρος του κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε: «Δεν βλέπω καμία αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στα στοιχεία που γνωστοποίησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Αυτό που βλέπω είναι ότι τόσο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο και ο αμέσως εμπλεκόμενος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αποφεύγουν να εμπλακούν στην ουσία του θέματος. Δεν λένε κουβέντα για τις ύποπτες συναλλαγές που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσπαθούν να αποσιωπήσουν το θέμα και να δημιουργήσουν ένα πέπλο με ανούσια επιχειρήματα, για να αποπροσανατολίσουν από τη μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσουν: αν ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί, όπως φαίνεται ότι εξακολουθεί, να στηρίζει και να διατηρεί τον κ. Παπακωνσταντίνου - με τον οποίο φαίνεται να έχει συμπορευτεί πολύ μαζί - ως Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ μετά από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σε βάρος του».

Ερωτηθείς για την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε ότι «περιμένει να δει τις ενέργειες που θα κάνει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ», ενώ επισήμανε ότι στο παρελθόν, «όταν υπήρξαν κάποιες σκιές για κάποια στελέχη που προέρχονταν από το χώρο της Ν.Δ. σχετικά με ένα θέμα που είχε αποκαλύψει η ίδια η Ν.Δ., τα στελέχη αυτά απομακρύνθηκαν. Δεν βλέπω να κάνει το ίδιο ο κ.Παπανδρέου με το Γενικό Διευθυντή του κόμματός του», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «ο πρωθυπουργός είχε καταθέσει και προ εβδομάδων άλλα στοιχεία για 70 περίπου συναλλαγές της «Χρηματιστηριακής Ακρόπολις» το διάστημα 1999-2000 με ασφαλιστικά Ταμεία, σε τιμές κάθε άλλο παρά ευνοϊκές για αυτά. «Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά από 120 μέρες το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται ξαφνικά και προσπαθεί να βάλει το θέμα των ομολόγων στο περιθώριο. Τώρα που ξετυλίγεται όλο το κουβάρι και εμφανίζονται ποιοι είναι πραγματικά εμπλεκόμενοι στο θέμα των ομολόγων από το ΄99 και μετά, έντρομος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξεχάσει το θέμα. Και η εξήγηση βέβαια είναι απλή: ενοχλείται, γιατί τώρα βγαίνει στη προσκήνιο η εμπλοκή δικών του στελεχών σ΄αυτό το θέμα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή