Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τα ΜΜΕ

Κόντρα Ρουσόπουλου - Βενιζέλου στη Βουλή
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 16:47
A- A A+

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση και αδειοδότηση των Επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπέρ τάχθηκαν 146 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ 108 της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου.

Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε και σήμερα ότι με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται η διαφάνεια, προωθείται ο υγιής ανταγωνισμός και μπαίνει τέλος στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση, ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εικονικό, υποστηρίζοντας ότι δεν προσφέρει καμία πραγματική πολυφωνία των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά «εξυπηρετεί μια πελατειακή, μίζερη πολιτική της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια της να διαχειριστεί στρατηγικά το πολιτικό της αδιέξοδο και την εκλογική της νευρικότητα».

«Δεν θυμάμαι όταν υπήρχε διακομματική συναίνεση, πώς αιτιολογεί το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κατάφερε να προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις και άφησε να υπάρχει το άναρχο αυτό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας.

«Διότι η ΝΔ ακολούθησε μια πολιτική δημαγωγίας όταν πηγαίναμε να εφαρμόσουμε τις ρυθμίσεις και τις υπονόμευε. Υπάρχει όμως ο καιρός του σπείρειν και ο καιρός του θερίζειν. Και εσείς σπείρατε θύελλες», απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς