Αίτημα της αντιπολίτευσης για νέα κλήτευση Κεδίκογλου στην Επιτροπή Διαφάνειας

Αποδοκίμασε και ο πρόεδρος της Επιτροπής την άρνηση του πρώην προέδρου του Α.Π.
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 18:14
A- A A+

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιος Καραμάριος, για την άρνηση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής να διευκρινίσει ενώπιόν της τα ζητήματα που τον αφορούν.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν εκ νέου ζήτημα κλήτευσης του κ. Κεδίκογλου, ο κ. Καραμάριος παρατήρησε πως η επίκληση εκ μέρους του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος, προκειμένου να μην ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής, δεν ήταν νομικά σωστή, με εξαίρεση τις αιτιάσεις του αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών.

«Συμφωνώ μαζί σας, πως μπορούσε να απαντήσει κατ’ άλλον τρόπο στην επιστολή που του απέστειλα σε ευγενικό ύφος», ανέφερε προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμάριος. Από την άλλη ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εμφανίστηκε απρόθυμος να προβεί σε νέα κλήτευση του - ιδιώτη πλέον - κ. Κεδίκογλου. «Αν δεν ήρθε ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πώς θα υποχρεωθεί σήμερα να έλθει ως ιδιώτης;» αναρωτήθηκε.

«Το αίτημά μας εξακολουθεί να ισχύει. Η Επιτροπή πρέπει επιτέλους να εξοπλιστεί και με ποινικές ευθύνες για όσους αρνούνται να ανταποκριθούν στην κλήτευσή της - σε αντίθετη περίπτωση υποτιμούμε το θεσμικό μας ρόλο και το Κοινοβούλιο», παρατήρησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Κατά τη γνώμη μου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, έχει κολάσιμη συμπεριφορά» συμπλήρωσε.

- «Εμείς δεν είμαστε Εξεταστική Επιτροπή. Πώς θα καλέσουμε έναν ιδιώτη;» απάντησε ο κ. Καραμάριος.

- «Όπως καλέσαμε τον κ. Κορωνιά της Vodafone» ανταπάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Εμείς ζητάμε να αποφασίσει η Επιτροπή γι αυτό».

«Θα φέρουμε το αίτημά σας την ημέρα που πρέπει. Όταν η Επιτροπή θα συνεδριάσει εν ολομελεία», είπε ο κ. Καραμάριος για να ανταπαντήσει ο κ. Βενιζέλος:

«Τα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν είναι υπό την αίρεση της ολομέλειας της Επιτροπής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή