ΕΛΑΣ: Νέες συλλήψεις για παραβίαση υγειονομικών μέτρων-τζόγο

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 14:03
UPD:15:14
astynomia.gr

Πέλλα.

A- A A+

Αποθήκη στην οποία διεξαγόταν παράνομος τζόγος εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου, από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Συνελήφθησαν οι συμμετέχοντες, και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του χώρου και οκτώ άτομα-παίκτες (οι τρεις αλλοδαποί), ηλικίας από 38 έως 71 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διοργάνωσης-συμμέτοχης σε παράνομα παίγνια, παραβίασης των μέτρων πρόληψης των ασθενειών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, οργανώθηκε στοχευμένη αστυνομική έρευνα στην αποθήκη, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο διαπιστώθηκε η διεξαγωγή τυχερού παιχνιδιού, στο οποίο συμμετείχαν επτά παίκτες χρησιμοποιώντας χρήματα. Επιπλέον, εντός του ίδιου χώρου περίμεναν προκειμένου να συμμετάσχουν στο παιχνίδι άλλα δύο άτομα.

Κατασχέθηκαν 280 ευρώ, παιγνιόχαρτα και σημειωματάρια, ενώ επιβλήθηκαν διοικητά πρόστιμα για διοργάνωση συνάθροισης, άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας, συνολικού ποσού 7.800 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και για έναν από αυτούς κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του.

Στην Πέλλα

Στο μεταξύ, και στην Πέλλα συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνολικά 11 άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων και των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ενός συλληφθέντος, όπου είχε διαμορφωθεί ο χώρος κατάλληλα για τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Στην κατοχή τους, αλλά και στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλική βαλίτσα με 500 μάρκες πονταρίσματος, 17 τράπουλες, τέσσερα ζάρια και 408 ευρώ.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε πρόστιμο από 300 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή