Για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του κάνει λόγο ο γ.δ. του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 19:36
UPD:19:41
A- A A+

«Συνεχίζεται σήμερα η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον μου», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής :

« 1. Δεν υπήρξα ποτέ Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. Ήμουν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

2. Η σύζυγός μου ουδέποτε απασχολήθηκε ως εκπαιδεύτρια στα γνωστικά αντικείμενα που της καταλογίζουν οι συντάκτες της έκθεσης. Απασχολήθηκε σύμφωνα με το διαφανές κανονιστικό πλαίσιο του Ο.Ε.Ε.Κ, όπως και άλλοι 6.000 εργαζόμενοι ανά εξάμηνο ως επιμελήτρια εργαστηριακών χώρων (προμήθεια εργαστηριακών υλικών, ευταξία εργαστηρίων κ.λ.π.) είτε ως ελέγκτρια του παρουσιολογίου των αποφοίτων της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης στους εργασιακούς χώρους (εργοτάξια, εργοστάσια κ.λ.π).

3. Τέλος, για το συγκεκριμένο πόρισμα για τον Ο.Ε.Ε.Κ. είναι γνωστό ότι, ύστερα από μηνυτήριες αναφορές στους συντάκτες - επιθεωρητές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τόσο της αρχικής όσο και της τελικής έκθεσης ελέγχου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συναυτουργία. Η εν λόγω δίωξη εκδικάζεται το Σεπτέμβριο του 2007».

Ως γνωστόν, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσέφυγε χθες στη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στη Βουλή, ότι ως πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας Α.Ε επέφερε ζημιά στα αποθεματικά του με την αγοραπωλησία ομολόγων του Δημοσίου, ύψους περί το 1 εκατομμύριο ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/04/1353678.htm .

Αντώναρος: «Το ΠΑΣΟΚ αποσιωπά το θέμα»

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να απαντήσει αν εξακολουθεί να στηρίζει και να διατηρεί το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου μετά τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σε βάρος του».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε: «Δεν βλέπω καμία αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στα στοιχεία που γνωστοποίησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Αυτό που βλέπω είναι ότι τόσο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο και ο αμέσως εμπλεκόμενος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αποφεύγουν να εμπλακούν στην ουσία του θέματος. Δεν λένε κουβέντα για τις ύποπτες συναλλαγές που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσπαθούν να αποσιωπήσουν το θέμα και να δημιουργήσουν ένα πέπλο με ανούσια επιχειρήματα, για να αποπροσανατολίσουν από τη μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσουν: αν ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί, όπως φαίνεται ότι εξακολουθεί, να στηρίζει και να διατηρεί τον κ. Παπακωνσταντίνου - με τον οποίο φαίνεται να έχει συμπορευτεί πολύ μαζί - ως Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ μετά από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σε βάρος του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή