Η αγγλική κυβέρνηση προειδοποιεί για υψηλά πρόστιμα τις εταιρείες social media

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 11:57
UPD:17:57
REUTERS/JOHN SIBLEY
A- A A+

Ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Όλιβερ Ντάουντεν, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ενός δυναμικού νομικού πλαισίου, με απώτερο στόχο να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε αυστηρότερα νομοθετικά μέτρα και να γίνουμε σκληροί. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση σε όρους και προϋποθέσεις, τότε θα επιβάλουμε πολύ μεγάλα πρόστιμα, έως και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών. Για μερικές απ΄ αυτές τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, μιλάμε για δισεκατομμύρια λίρες», δήλωσε στο BBC ο Ντάουντεν με αποδέκτες  Twitter και Facebook, που κατέχει και το Instagram.

«Διατηρούμε το δικαίωμα για ποινικές κυρώσεις, για κατάφωρες ρατσιστικές υποθέσεις που έχουν συμβεί δημοσίως», πρόσθεσε ο υπουργός, ύστερα από σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον ποδοσφαιριστών ομάδων της Premier League, στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Ράσφορντ, Μαρσιάλ, Τουανζέμπε, Τζέιμς και Σόγερς ήταν μερικοί απ΄ αυτούς που έγιναν στόχος μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook ή το Instagram, με τον Ράσφορντ να καταδικάζει την κατάσταση.

Εκτός από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζήτησε πρόσφατα να σταματήσουν οι ρατσιστικές προσβολές και ανέθεσε την ευθύνη στις ίδιες τις εταιρείες προκειμένου να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους επί τούτω.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις