Β. Πολύδωρας: «Ηταν θεομηνία»

Βουλή
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 11:36
UPD:13:21
A- A A+

Τη βαθιά θλίψη της κυβέρνησης για την καταστροφή στην Πάρνηθα εξέφρασε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνου Βρεττού.

«Ο συνολικός δασικός όγκος της Πάρνηθας είναι 300.000 στρέμματα, από αυτά κάηκαν τα 25000 στρέμματα ενώ σε ό,τι αφορά τον Εθνικό Δρυμό κάηκαν 10.000 στρέμματα από τα 38.000 στρέμματα», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας.

Ζήτησε επίσης να «σεβαστούμε την έννοια της θεομηνίας» και αναφέρθηκε στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις 27 και 28 Ιουνίου, με θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν και με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 7 – 8 μποφόρ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η καταστροφή δεν είναι απόλυτη, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Πυροσβεστικό Σώμα για τις «υπεράνθρωπες», όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες που κατέβαλε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. H νύχτα της 28ης προς την 29η Ιουνίου ήταν «η νύχτα αυταπάρνησης των πυροσβεστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κων. Βρεττός: «Εγώ θα είχα παραιτηθεί»

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έθεσε επίσης τα εξής ερωτήματα: «Γιατί προστατέψατε μόνο το καζίνο και αφήσατε το δάσος να καεί;», «Γιατί δεν στείλατε εγκαίρως μηχανήματα στα Δερβενοχώρια;», «Γιατί δεν κάνατε συσκέψεις πριν από την καταστροφή;»

Ο κ. Βρεττός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Πολύδωρα είπε τα εξής: «Γιατί είστε ακόμη υπουργός; Εγώ θα παραιτούμην».

Ανταπώντας, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι το 1998 κάηκαν στην Πάρνηθα 39.000 στρέμματα και δεν υπήρξαν παραιτήσεις, ενώ κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για έλλειμμα επιχειρημάτων.

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και όχι αντιδικίες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή