Να μη θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών ζητεί η Μαρία Δαμανάκη

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 14:16
A- A A+

Να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μη θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών κάλεσε την κυβέρνηση η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή την επαπειλούμενη εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο.

«Σε λίγες μέρες, αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο. Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για τη χώρα μας, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα περίπου 300.000 γυναικών θα θιγούν άμεσα. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Δαμανάκη.

«Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσει πλήρως την τακτική της και, όπως εξαρχής, της είχαμε υποδείξει να διαχωρίσει εδώ και τώρα τις συντάξεις από τις αμοιβές, για τις οποίες απαιτείται εξίσωση ανδρών και γυναικών. Η ευρωπαϊκή οδηγία δεν αφορά συντάξεις αλλά αμοιβές. Αν η κυβέρνηση από την αρχή είχε διαχωρίσει τις συντάξεις από τις αμοιβές, δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή