Ιταλία: Τον Μάριο Ντράγκι προτιμά για πρωθυπουργό ο Μ. Ρέντσι

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 23:05
UPD:23:13
REUTERS/Kai Pfaffenbach
A- A A+

Ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος πυροδότησε την πολιτική κρίση της Ιταλίας αυτόν τον μήνα, αποσύροντας το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνώντα συνασπισμό, θα ήθελε να δει τον πρώην αρχηγό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να γίνει πρωθυπουργός, δήλωσε πηγή του κόμματος την Κυριακή.

Οι πρώην σύμμαχοι του συνασπισμού διεξάγουν συνομιλίες για να προσπαθήσουν να υπερκεράσουν τις διαφορές τους και να αναζωογονήσουν την κυβέρνησή τους, η οποία κατέρρευσε επισήμως την περασμένη εβδομάδα όταν παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Κόντε.

Ο κ. Ρέντσιέχει επανειλημμένα επικρίνει τον χειρισμό της πανδημίας τον κ. Κόντε και την επακόλουθη οικονομική κρίση, και μια πηγή του κόμματος επιβεβαίωσε μια έκθεση στην εφημερίδα La Stampa ότι η Italia Viva θα ήθελε ο Ντράγκι να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

«Θα έλεγα ότι είναι μία από τις προτάσεις μας», είπε η πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Η εφημερίδα La Stampa ανέφερε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλλα είχε ήδη μιλήσει με τον κ. Ντράγκι. Ο αρχηγός του κρατικού γραφείου αρνήθηκε γρήγορα αυτό, λέγοντας ότι δεν υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια της πολιτικής κρίσης.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον Ντράγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το κοινό από τη λήξη της θητείας του στην ΕΚΤ το 2019.

Το Κυρηνάλιο Μέγαρο έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξαν επικοινωνίες από την αρχή της κρίσης. Η εφημερίδα Affari Italiani υπογραμμίζει σε άρθρο της πως πρόκειται για μία φήμη που κυκλοφόρησε από το περιβάλλον του Κινήματος 5 Αστέρων για να αποθαρρύνει τυχών αντάρτες και μη υποστηρικτές του κ. Κόντε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή