Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 20:00
UPD:20:37
A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, «για να δώσει τη μάχη απέναντι σε αυτούς που τον συκοφαντούν», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Στόχος δεν είμαι εγώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ υπενθυμίζει ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η επιχείρηση λάσπης θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της» και πως η «διαφάνεια και η αλήθεια θα νικήσουν».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου:

«Στόχος της συκοφαντικής επίθεση του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή δεν είμαι εγώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού είναι να συγκαλύψουν τα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να στρέψουν την προσοχή του λαού μακριά από τις βαριές επιπτώσεις της δικής τους πολιτικής και των δικών τους πράξεων.

Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ το έγκλημα της καμμένης Πάρνηθας και του Πηλίου πίσω από την επίθεση σε εμένα.

Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την κυβερνητική ευθύνη για τη λεηλασία των Ταμείων - το μεγάλο κόλπο των σύνθετων δομημένων ομολόγων - πίσω από την επίθεση σε εμένα.

Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την πολιτική τους, που αδικεί τον μέσο πολίτη και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, πίσω από την επίθεση σε εμένα.

Δεν θα επιτρέψω να κρύψει ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ την τακτική της λασπολογίας τους κατά του ΠΑΣΟΚ πίσω από την επίθεση σε μένα.

Υπόλογη είναι η ΝΔ και η κυβέρνησή της. Αγωνίζεται για την συγκάλυψη. Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για την διαφάνεια και την αποκάλυψη της αλήθειας και η επιχείρηση λάσπης εναντίον του θα αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.

Γι' αυτό στους συκοφάντες μου απαντώ με την αλήθεια. Στους λασπολόγους με τη διαφάνεια των πράξεων και ενεργειών μου.

Η πράξη μου σήμερα με απελευθερώνει για να δώσω την μάχη απερίσπαστος και με όποιες κινήσεις χρειάζονται για να προστατεύσω την δικιά μου υπόληψη και το Κίνημα του ΠΑΣΟΚ.

Έχω ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης για την προστασία της προσωπικής μου υπόληψης.

Απέναντι στους συκοφάντες θα είναι συνήγορός μου η Δικαιοσύνη. Απέναντι στον κ. Καραμανλή, στον κ. Παπαθανασίου, στον κ. Αντώναρο, τον κ. Μανώλη και σε όποιο άλλο στέλεχος της Ν.Δ. εξαπολύει ασύστολα ψεύδη.

Παραμένω συστρατευμένος στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο πλευρό του Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου για την επιτυχία των ιδεών, των αξιών και των στόχων του.

Η διαφάνεια και η αλήθεια θα νικήσει».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γ. Κολιοκώστας μέσα στις επόμενες ημέρες θα διατάξει αυτοτελή προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τα αναγραφόμενα στο Τύπο για τις σχέσεις του τέως γενικού διευθυντή του με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας.

Μετά τη σύνταξη του πορίσματος της έρευνας ο κ. Κολιοκώστας θα αποφασίσει αν θα συσχετίσει την έρευνα με την κυρία ανάκριση για τα ομόλογα των Ταμείων.

Την αποπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε εκ νέου ο Ευ. Αντώναρος

«Εχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να σιωπά. Εξακολουθεί να σιωπά και ας υπάρχουν στο άμεσο περιβάλλον του άτομα - όπως ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ - για τον οποίο έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά επιβαρυντικά στοιχεία. Εξακολουθεί να σιωπά ο κ. Παπανδρέου για τέταρτη μέρα, διατηρώντας τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ στη θέση του» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση ζητά την αποπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν σκιές για συγκεκριμένη συμπεριφορά, στην ουσία της οποίας δεν έχει απαντήσει κανείς. Όλοι τώρα περιμένουν τις απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και τις περιμένουν για πάρα πολλές μέρες. Έχει αποδειχθεί βάσει στοιχείων, ότι για 8,5 χρόνια , από το ΄99 και το 2000, γινόντουσαν από τα ίδια περίπου πρόσωπα, χρηματιστές, τέτοιες πολύ ύποπτες συναλλαγές. Για 3.100 μέρες το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο έναντι του ελληνικού λαού και πρέπει να φέρει πίσω τα λεφτά, που οι τότε, διορισμένες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων διαχειρίζονταν με αυτό τον εντελώς ανεύθυνο, αν όχι ύποπτο, τρόπο».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση υιοθετεί τις καταγγελίες του βουλευτή Γ.Μανώλη για τη σύζυγο του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σημειώνοντας ότι «η αρμοδιότητα για την απόδοση ποινικών ευθυνών ανήκει στη δικαιοσύνη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή