Αλ. Αλαβάνος: «Νονός» ο πρωθυπουργός

Παυλόπουλος: «Πρωτοφανείς ύβρεις
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 13:33
UPD:13:39

A- A A+

«Νονό» αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για συμπεριφορές «κόζα νόστρα», ενώ υποστήριξε ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι εξόντωσης στελεχών με ευθύνη της κυβέρνησης, στο οποίο πρωταγωνιστούν σύζυγοι και παιδιά, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στην απουσία του πρωθυπουργού από το Κοινοβούλιο.

Παυλόπουλος: «Πρωτοφανείς ύβρεις»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για κατάντημα της Βουλής: «Θλίβομαι για το ύφος και το περιεχόμενο όσων ακούστηκαν εδώ. Είναι πρωτοφανείς οι ύβρεις αυτές και ουδέποτε έχουν ακουστεί για ένα βουλευτή που τυγχάνει να είναι και ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Με το ύφος και το επίπεδο των λόγων του ο κ. Αλαβάνος διαμόρφωσε τη στάθμη του πολιτικού πολιτισμού", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Σούρλας ζήτησε από τον κ. Αλαβάνο να ανακαλέσει τους πρωτάκουστους αυτούς, όπως είπε, χαρακτηρισμούς γιατί δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα, ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνασπισμού αρνήθηκε να το κάνει για να ξαναρχίσει ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων.

«Αυτό το κατάντημα του επιπέδου της πολιτικής ζωής δεν το έχω ξαναζήσει. Ας απευθυνθεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού στα στελέχη του κόμματος του να ρωτήσει αν είναι υπερήφανοι για τη σημερινή παρουσία του», σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος.

Νωρίτερα, είχε αντιδράσει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του για τις πρόσφατες καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απαξιώνει συστηματικά τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Δήλωση Αντώναρου

«Ο κ. Αλαβάνος πήρε στην Βουλή την απάντηση που του έπρεπε», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει την οξύτατη επίθεση του προέδρου του ΣΥΝ στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή