Αλ. Παπαρήγα: «Εμπρηστής η πολιτική γης που ακολουθείται στην Ελλάδα»

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 16:17
A- A A+

Τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας πως ο εμπρηστής δεν είναι ο καύσωνας, αλλά η πολιτική γης που ακολουθείται στην Ελλάδα και κυρίως η στοχευμένη οικοπεδοποίηση των δασών και γενικότερα των δασικών εκτάσεων.

Η κ. Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα της μη οικοπεδοποίησης, τα ζητήματα της ιδιοκτησίας και να συμπεριλάβουν, όχι μόνο τα κλασικά δάση, αλλά και όλες τις δασικές εκτάσεις και τις περιφερειακές εκτάσεις των δασών, ώστε να αποκλειστεί η χρήση γης για οικόπεδα και για κερδοσκοπία ή η πρόκληση εμπρησμών, για προχωράνε αυτά τα μέτρα.

Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με την ιδιοκτησία, από οικοπεδικούς συνεταιρισμούς, από την Εκκλησία και άλλους φορείς, και ζήτησε να καταργηθεί αυτή η μορφή ιδιοκτησίας στα δάση και γενικότερα στις δασικές εκτάσεις, σε χώρους ελεύθερους που ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι για λαϊκή χρήση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι την ευθύνη για την αναδάσωση πρέπει να την έχει το κράτος με δημόσιες δαπάνες.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή