FIBA Europe Cup: Νίκη-πρόκριση για τον Ηρακλή

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 00:27
UPD:01:01
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Στο δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών (Α΄ όμιλος) στο FIBA EUROPE CUP, ο Ηρακλής αντιμετώπισε το φαβορί του τουρνουά στο Ντεν Μπος, την ιταλική Ρέτζιο Εμίλια και πήρε νίκη (78-74) και πρόκριση για την κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Ρόσι, Γκάντι και Μπόστιτς έγιναν αιτία για να βρεθεί μπροστά η Ρέτζιο με οκτώ πόντους (41-33). Στη συνέχεια το παιχνίδι μεταφέρθηκε πιο κοντά στο καλάθι, ένεκα της παρουσίας του Καββαδά και το πρώτο μέρος έκλεισε στο 46-38, με εμφανή τα προβλήματα στην αμυντική απόδοση του «Γηραιού».

Ο Ηρακλής επανήλθε ισοφαρίζοντας 46-46 (με Χάνλαν και Καββαδά) αλλά το τέταρτο φάουλ του Καββαδά, στο τελείωμα του τρίτου δεκαλέπτου έβαλε κι άλλα δύσκολα στον Ηρακλή.

Όταν όμως ο Χάτσερ μπήκε στο παρκέ, σχεδόν όλα διορθώθηκαν. Ο Τέιλορ δεν έκανε ό,τι ήθελε κι ο Ηρακλής επανήλθε για να διεκδικήσει τη νίκη στα ίσια, παρά το +8 των Ιταλών στο 34΄. 

Ο Χάνλαν ανέλαβε δράση, το σκορ έγινε 70-67 κι απέμεναν σχεδόν τέσσερα λεπτά. Στο 1΄31΄΄ πριν τη λήξη ο ίδιος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 73-72, ενώ ο Καββαδάς έκανε το 74-72, η Ρέτζιο έχασε την ψυχραιμία της και όλα κρίθηκαν, με τον Ενετσόνια να κάνει το 2/2 από τη γραμμή των βολών. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις