Ο Τζο Μπάιντεν έχει μεγάλες διαφορές με τον Ντόνλαντ Τραμπ. Από την πρώτη ημέρα υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για να αντιστρέψει πολιτικές που ακολούθησε ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο. Με τη μετακόμισή του επέστρεψαν και τα κατοικίδια καθώς έφερε μαζί του τους ποιμενικούς Τσαμπ και Μέιτζορ. Φυσικά έκανε αλλαγές και στον προσωπικό του χώρο το περιβόητο Οβάλ Γραφείο.
REUTERS/JONATHAN ERNST
Μια γενική άποψη δείχνει το Oval Office όπως διακοσμήθηκε για τον νέο ένοικό του, Τζο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει γεμίσει το Οβάλ Γραφείο με εικόνες Αμερικανών ηγετών, με επίκεντρο ένα τεράστιο πορτρέτο του Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ που κρέμεται απέναντι από το Resolute Desk. Είναι ένα σαφής συσχετισμός με έναν πρόεδρο που βοήθησε τη χώρα σε σημαντικές κρίσεις, μια πρόκληση που αντιμετωπίζει επίσης ο Μπάιντεν.
REUTERS/TOM BRENNER
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ακουμπά τα χέρια του στο Resolute Desk πριν υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα.
Το Οβάλ Γραφείο είναι συνώνυμο με την εξουσία και το μεγαλείο της αμερικανικής προεδρίας.
REUTERS/JONATHAN ERNST
Ένα κουτί με στυλό με την προεδρική σφραγίδα και την υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Όλοι οι εισερχόμενοι πρόεδροι αλλάζουν τη διακόσμηση του σε μεγάλο βαθμό συμβολικού δωματίου για να προσφέρουν μια αίσθηση της προσωπικότητάς τους και του τύπου της προεδρίας που ελπίζουν να έχουν.
REUTERS/JONATHAN ERNST
Μια γενική άποψη δείχνει το Οβάλ Γραφείο όπως διακοσμήθηκε για τον νέο ένοικό του, Τζο Μπάιντεν.
Στον Μπάιντεν είναι αξιοσημείωτος ο μεγάλος αριθμός πορτρέτων και προτομών γνωστών αμερικανικών ιστορικών μορφών.
REUTERS/JONATHAN ERNST
Μια προτομή του Αμερικανομεξικανού υπέρμαχου των εργασιακών και πολιτικών δικαιωμάτων στη Λατινική Αμερική, Χούλιο Σέζαρ Τσάβες ανάμεσα σε οικογενειακές φωτογραφίες.
Το γραφείο Τύπου του Μπάιντεν ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί δίπλα δίπλα πορτρέτα από προσωπικότητες που είχαν αντίθετες απόψεις ως «σύμβολο του τρόπου με τον οποίο οι διαφορές απόψεων είναι απαραίτητες για τη δημοκρατία».
REUTERS/JONATHAN ERNST
Μια προτομή του προέδρου Χάρι Τρούμαν, δίπλα σε ένα πορτρέτο του Μπέντζαμιν Φράνκλιν και ένα σεληνιακό δείγμα από το φεγγάρι.
Ο πίνακας του Μπένζιαμιν Φράνκλιν έχει τοποθετηθεί κοντά σε ένα δείγμα από το φεγγάρι που πάρθηκε κατά την αποστολή του Apollo 17 και στόχος του είναι να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τη φιλοδοξία και τα επιτεύγματα των προηγούμενων γενεών.
REUTERS/JONATHAN ERNST
Ένα σεληνιακό δείγμα από την αποστολή Apollo 17 στο φεγγάρι μοιράζεται τον χώρο μαζί με γραπτά έργα των Τζορτζ Ουάσιγκτον και Ναθάνιελ Χόθορν («Το άλικο γράμμα»).
Τα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων των καναπέδων και των τραπεζιών, προήλθαν από τη συλλογή του Λευκού Οίκου, οπότε θα φαίνονται οικεία σε όσους βλέπουν το δωμάτιο από κοντά.
naftemporikigr με πληροφορίες The Washington Post