Ολυμπιακοί Αγώνες: Προς αναβολή το test event της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:30
UPD:09:32
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

 

Προς αναβολή οδεύει το πρώτο test event ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας των περιορισμών που έχει εξαγγείλλει στα σύνορά της η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας το test event αφορά την καλλιτεχνική κολύμβηση και είναι προγραμματισμένο από τις 4 έως 7 Μαρτίου. Σε αυτό προβλέπεται να συμμετάσχουν αθλήτριες από 10 χώρες και θα λειτουργήσει σαν τουρνουά πρόκρισης στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη τον προσεχή Ιούλιο.

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι πως το test event θ΄ αναβληθεί και θα μεταφερθεί έναν ή, δύο μήνες αργότερα, οπότε και θα υπάρχει σαφέστεργη εικόνα για την πορεία της πανδημίας.

Η Ιαπωνία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τουλάχιστον στις 7 Φεβρουαρίου, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί αφορούν την πρωτεύουσα, Τόκιο κι άλλες 10 περιοχές, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος αλλοδαπών στην χώρα, που δεν κατοικούν σε αυτή.

Τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας επικαλούνται πηγές μέσα από την παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) και την αντίστοιχη της χώρας. σύμφωνα με τις οποίες εκτιμάται ότι οι συγκεκριμένοι περιορισμοί πολύ δύσκολα θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του test event.

Προς το παρόν κανείς από τους φορείς αυτούς δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις