Κροατία: Κλείνουν τα γραφεία του ΟΑΣΕ

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 10:16
A- A A+

Το κλείσιμο των γραφείων της αποστολής του στην Κροατία δρομολογεί ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) μετά από 11 χρόνια λειτουργίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο προεδρεύων του Οργανισμού, Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ ¶νχελ Μορατίνος.

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει κάνει η Κροατία, γι' αυτό και στη συνάντηση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ που θα γίνει στη Μαδρίτη, το Νοέμβριο, θα προτείνω να σταματήσει να λειτουργεί η αποστολή στην Κροατία, μετά από 11 χρόνια", δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μορατίνος, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβο Σάναντερ δήλωσε ότι η αποστολή του ΟΑΣΕ βοήθησε πολύ στο να αντιμετωπιστούν τα μεταπολεμικά προβλήματα.

"Σήμερα, η Κροατία είναι μια σταθερή, δημοκρατική χώρα, όπως καταδεικνύουν και οι τρεις αλλαγές κυβέρνησης δια της εκλογικής διαδικασίας" είπε χαρακτηριστικά ο Κροάτης πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η αποστολή του ΟΑΣΕ θα φύγει από τη χώρα, το επίσημο Ζάγκρεμπ θα εξακολουθήσει να ακολουθεί πολιτικές που να ανταποκρίνονται στα δημοκρατικά στάνταρτ, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και την προστασία των μειονοτήτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή