Χωρίς Μπαράλες σπουδαίο «διπλό» ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 19:20
UPD:19:26
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί και χωρίς τον Χερόνιμο Μπαράλες. Έστω κι αν δεν είχε στην ενδεκάδα τον πρώτο του σκόρερ στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Αρκαδίας επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και μπήκε ακόμη πιο γερά στο παιχνίδι της εισόδου στην πρώτη εξάδα και στα play off.

Το εναρκτήριο ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League κρίθηκε από το γκολ του 19χρονου μέσου, Παναγιώτη Τζίμα, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (15ο λεπτό). Με το «τρίποντο» αυτό το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς ξέφυγε με +7 από τον 7ο της βαθμολογίας, Βόλο, που υποδέχεται την Τετάρτη (27/01) τον Παναθηναϊκό στο «Πανθεσσαλικό».

Απόντος του πρώτου του σκόρερ στη Super League, Χερόνιμο Μπαράλες, ο Αστέρας; παρατάχθηκε μ΄ ένα πολύ πιο «ελαφρύ» σχήμα στην επίθεσή του (Λέο Τιλίκα, Σίτο, Φερνάντεθ, Τζίμας). Ο Ράσταβατς δικαιώθηκε απόλυτα για τις επιλογές του, καθώς οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο 15’, με τον Σίτο να πασάρει στον Φερνάντεθ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Βάτερμαν να αποκρούει αρχικά, σε σημείο που έτρεξε πρώτος ο Τζίμας και με προβολή έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ ο ΟΦΗ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γκολ δεν... έβρισκε με τίποτα. Στο 21’ η κεφαλιά του Σαρδινέρο μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 24’ το πλασέ του Μεγιάδο έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 36’ ο Στάικος έπιασε ένα... ασύλληπτο σουτ από τα 30 μέτρα, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή και να απομακρύνεται από την άμυνα του Αστέρα, ενώ στο 45’ ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά.

Στην επανάληψη ο Σαρδινέρο ανατράπηκε από τον Καπίγια μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε πέναλτι το οποίο... πήρε πίσω μετά από υπόδειξη του VAR (ήταν οφσάιντ ο Στάρτζεον στην αρχή της φάσης).

Στο 71’ ο Βάτερμαν απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Κρέσπι κρατώντας τον ΟΦΗ «μέσα» στο ματς, ενώ στο 76’  Τσιλιανίδης έχασε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας πάνω στον Τσιφτσή, ενώ ήταν ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής.

Τέσσερα λεπτά πριν το 90΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμη τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από ασθενή επέμβαση του Τσιφτσή ο Τσιλιανίδης πήρε το... ριμπάουντ κι από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις