Ο Κένεθ Μπράνα θα ενσαρκώσει τον Μπόρις Τζόνσον

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 19:27
A- A A+

Ο Βρετανός ηθοποιός, Κένεθ Μπράνα, θα ενσαρκώσει τον Μπόρις Τζόνσον, στη νέα σειρά που ετοιμάζει ο Μάικλ Γουίντερμποτομ για τον κορωνοϊό. Η σειρά, των πέντε επεισοδίων, θα τιτλοφορείται “This Sceptred Isle” και θα αναφέρεται στην κρίση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τίτλος της σειράς έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προέρχεται από τον μονόλογο του «Βασιλιά Ριχάρδου του Β'» του Σαίξπηρ.  Επίσης ήταν μια ραδιοφωνική σειρά που γράφτηκε από τον ιστορικό Κρίστοφερ Λι για την ιστορία των εδαφών και των λαών της Βρετανίας για  το BBC.

Η σειρά, η παραγωγή της οποίας είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο, θα επικεντρώνεται στον αντίκτυπο γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας και θα παρουσιάσει τα γεγονότα γύρω από τον Τζόνσον και την κυβέρνησή του κατά το πρώτο κύμα της Covid-19 την άνοιξη του 2020. Ο ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη Μαρτίου νοσηλεύτηκε με COVID-19 για πάνω από μία εβδομάδα, με αρκετές ημέρες να βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Το πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19 θα θυμόμαστε για πάντα», δήλωσε ο Γουίντερμποτομ, σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του The Trip και του 24 Hour Party People. «Είναι μια εποχή που η χώρα ενώθηκε για να πολεμήσει έναν αόρατο εχθρό.  Μια εποχή που οι άνθρωποι γνώριζαν περισσότερο από ποτέ τη σημασία της κοινότητας».

« Στη σειρά συνυπάρχουν αμέτρητες αληθινές ιστορίες - από τον Μπόρις Τζόνσον στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ έως τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε όλη τη χώρα - χρονολογώντας τις προσπάθειες των επιστημόνων, των γιατρών, των υγειονομικών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για να μας προστατεύσουν από τον ιό».

Ο Γουίντερμποτομ υπογράφει και το σενάριο της σειράς, ενώ έχει αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τον Ρίτσαρντ Μπράουν. Ο Τιμ Σίπμαν, πολιτικός συντάκτης των The Sunday Times, έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου για τη σειρα.

Τα γυρίσματα της σειράς αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2021,  ώστε να προβληθεί στο Sky το φθινόπωρο του 2022.

Κατ’ εξοχήν σαιξπηρικός ηθοποιός, ο Μπράνα προσπάθησε να συστήσει τον Σαίξπηρ στο ευρύ κοινό. Το 1989 μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τον «Ερρίκο Ε’». Μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» («In the Bleak Midwinter»), τον «Άμλετ» και την ταινία «Αγάπης Αγώνας Άγονος».

Ο Κένεθ Μπράνα,  πρωταγωνίστησε φέτος στο Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν, ενώ θα εμφανιστεί στο «Έγκλημα στον Νείλο», το οποίο και σκηνοθετεί και όπου ενσαρκώνει βέβαια, τον επιθεωρητή Ηρακλή Πουαρό. Το 2002 είχε τον ρόλο του καθηγητή Γκιλντρόι Λόκχαρτ στο «Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς