Μπαρτζώκας: «Δεν ήταν καταστροφή η ήττα από την Ζαλγκίρις»

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 17:28
UPD:17:31
Olympiacos B.C.
A- A A+

Με προορισμό το Μιλάνο αναχώρησε ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα (25/01), όπου το βράδυ της Τρίτης (26/01) θ΄ αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η «διαβολοβδομάδα» (τρίτη σερί για τους «ερυθρόλευκους») θα ξεκινήσει με το πολύ δύσκολο ματς απέναντι στο συγκρότημα του Ετορε Μεσίνα, το οποίο η ελληνική ομάδα θέλει πάση θυσία να νικήσει μετά το «στραβοπάτημα» στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις.

Το ευχάριστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον έθεσε νοκ άουτ την προηγούμενη εβδομάδα.

Λιγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Αρμάνι, επισημαίνοντας ότι η ήττα από την Ζαλγκίρις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καταστροφική.

«Θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε επαφή με το σκορ και να διεκδικήσουμε τη νίκη έως το τέλος. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα με φοβερό επιθετικό ταλέντο.

Οι τρεις γκαρντ που έχουν, Ντιλέινι, Πάντερ και Ροντρίγκεθ είναι πάρα πολύ επιθετικοί και πολύ καλοί στην δημιουργία οι δύο από τους τρεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε καλό αμυντικό παιχνίδι, να είμαστε συμπαγείς. Ως ομάδα έχει αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες εξισορροπεί ο Χάινς με τον τρόπο που αμύνεται. Γενικά πρέπει να αποφύγουμε να πάμε πάνω του» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος ρωτήθηκε αν τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν επηρεάσει τον Ολυμπιακό. Απάντησε ως εξής:

«Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Είχαμε επτά αγώνες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με δύο παιχνίδια. Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τσάρτερ και να αποφεύγουμε τη μεγαλύτερη κόπωση.

Η Ευρωλίγκα είναι ένας μαραθώνιος. Μεγάλες νίκες, επώδυνες ήττες… Ειδικά η τελευταία ήττα ήταν εξαιρετικά επώδυνη με τον τρόπο που ήρθε. Ως αποτέλεσμα δεν είναι καταστροφικό, με τη έννοια ότι η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και η Βιλερμπάν.

Αν κάναμε το 2/2 θα ήταν για εμένα φανταστικό αποτέλεσμα. Αυτό που φυσικά μας στενοχωρεί είναι ο τρόπος που χάσαμε ενώ είχαμε τη νίκη στα χέρια μας. Από κει και πέρα πρέπει να το ξεχάσουμε και να δούμε τι έχουμε μπροστά μας.»

Από την πλευρά του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε: «Είμαι έτοιμος. Η ήττα στο Κάουνας ήταν σκληρή, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας γιατί έχουμε μπροστά μας μια ακόμη διαβολοεβδομάδα και είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε μέσα στους στόχους μας. Πάμε με πίστη και έχοντας δουλέψει αρκετά καλά για τη νίκη.».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις