Γεύση Χριστουγέννων έχει το ανθρακούχο νερό που παρασκευάζει μια οικογένεια στην Εσθονία, στον απόηχο της εορταστικής περιόδου.
Η οικογένεια χρησιμοποιεί έλατα τα οποία είχαν κοπεί για τις γιορτές, παρασκευάζοντας από τα φύλλα τους ανθρακούχο νερό.
Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης κάρδαμο και φλούδες λεμονιού, με το αποτέλεσμα να είναι γευστικό αλλά και καλό για την υγεία, σύμφωνα με τους δημιουργούς του ανθρακούχου νερού.
Όπως δήλωσε στο Euronews ο ιδρυτής της εταιρείας, τα έλατα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και D.
Η οικογενειακή εταιρεία συγκεντρώνει έλατα κυρίως από πλατείες της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, Ελσίνκι, και από την πόλη Γιούρμαλα, τουριστικό θέρετρο στη Λετονία.
Καλύτερη πρώτη ύλη θεωρούνται τα μεγάλα δένδρα που βρίσκονται σε πλατείες και τα οποία κρατούν περισσότερη υγρασία.
Από ένα έλατο, είναι εφικτό να παρασκευαστούν 10.000 λίτρα ανθρακούχου νερού με άρωμα Χριστουγέννων.
Με πληροφορίες από Euronews