«Αυτοκτόνησε» στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 21:45
UPD:22:03
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Τα μεγάλα «τρίποντα» στην τελευταία περίοδο από τους Σπανούλη και Πρίντεζη (από δύο ο καθένας) και πέντε συνολικά στο 10λεπτο, έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων στον Ολυμπιακό (79-72) λίγο πριν από το φινάλε, ωστόσο, με ένα εκπληκτικό 9-0 σερί η Ζαλγκίρις και καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Γουόκαπ, επικράτησε με 81-79 και πήρε τεράστιο προβάδισμα έναντι των «ερυθρόλευκων» στη μάχη της πρόκρισης στα play off.

Η ελληνική ομάδα έχασε κυριπλεκτικά ένα δικό της ματς. Παρότι στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου βρέθηκε στο -7, κατάφερε με μεγάλα καλάθια από τις... παλιοσειρές (Σπανούλη, Πρίντεζη) να πάρει προβάδισμα 7 πόντων στο 37΄ και να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Στο σημείο, όμως, εκείνο οι Πειραιώτες έπαθαν «μπλακ άουτ» και δέχτηκαν 9 συνεχόμενους πόντους χωρίς να καταλάβουν... από που τους ήρθε..Στα 8 δέκατα του δευτερολέπτου που απέμειναν ο Σλούκας προσπάθησε να βρει τον Ζαν Σαρλ με ψηλοκρεμαστή πάσα, χωρίς όμως να έρθει η ισοφάριση.

Με την ήττα αυτή ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 11-10, ενώ οι Λιθουανοί ανέβηκαν στο 12-9 και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουν το «πάνω χέρι», μιας και είχαν νικήσει και στο ΣΕΦ με 68-67.

Ένα ακόμη ματς του Ολυμπιακού κρίθηκε στα τελευταία δευερόλεπτα. Κι αν στο Ισραήλ και στην Γαλλία, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να πάρει μεγάλες νίκες στο φινάλε (με την Βιλερμπάν έστειλε το ματς στην παράταση με τρίποντη βόμβα του Σλούκα), αυτή την φορά δεν τα κατάφερε.

Κι αυτό διότι ο ΜακΚίσικ αστόχησε σε ελεύθερο λέι-απ στο 1:54 με τη διαφορά στο +7 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο «ήρωας» του «Αστρομπάλ», Κώστας Σλούκας, εξελίχθηκε σε «μοιραίο» για την ομάδα του, καθώς έχασε τη μπάλα από το μαρκάρισμα του Γουόκαπ, ο οποίος πήγε στο λέι απ για το καλάθι της νίκης. Με πιο απλά λόγια, ο Ολυμπιακός «έβγαλε τα μάτια του μόνος του»...

Ο Ζοφρέ Λοβέρν έκανε μεγάλη εμφάνιση για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Γάλλος σέντερ σκόραρε 21 πόντους από 9/12 δίποντα και 3/3 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, κέρδισε έξι φάουλ και συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, διαλύοντας την φροντ λάιν του Ολυμπικού, όντας, μακράν ο κορυφαίος της Ζαλγκίρις.

Οι Πειραιώτες είχαν πρώτους σκόρερ τους Κώστα Σλούκα και Γιώργο Πρίντεζη, από 16 πόντους ο καθένας,

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις