ΗΠΑ: Τη Δευτέρα το άρθρο για την παραπομπή Τραμπ

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 17:44
UPD:17:45
REUTERS/YURI GRIPAS

Τσακ Σούμερ

A- A A+

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. θα χρεώσει τη Δευτέρα, μέσω επίσημης κατηγορίας στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την υποκίνηση εξέγερσης για τα γεγονότα στο Καπιώλιο, ξεκινώντας μια δοκιμαστική διαδικασία που θα μπορούσε να τον απαγορεύσει να αναλάβει ξανά αξίωμα, δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ την Παρασκευή.

«Το Σώμα θα παραδώσει το άρθρο της κατηγορίας στη Γερουσία. Η Γερουσία θα διεξάγει δίκη για το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι μια πλήρης διαδικασία. Θα είναι μια δίκαιη δίκη », δήλωσε ο Σούμερ στον όροφο της Γερουσίας.

Καθυστέρηση της δίκης επιδιώκουν οι Ρεπουμπικανοί

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικακανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ πρότεινε χθες, ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου την έναρξη της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Σε ανακοίνωσή του, ο ΜακΚόνελ ανέφερε ότι έστειλε μία πρόταση στον Τσακ Σούμερ, ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Στην επιστολή αυτή, ο ΜακΚόνελ προτείνει η αποστολή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της κατηγορίας βάσει της οποίας θα δικασθεί ο Τραμπ από τη Γερουσία, να γίνει στις 28 Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι αρνήθηκε να πει πότε σκοπεύει να διαβιβάσει στη Γερουσία το κατηγορητήριο εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση «στάσης», ένα απαραίτητο βήμα για την έναρξη της δεύτερης ιστορικής δίκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

«Θα γίνει σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ, αλλά πρέπει να το κάνουμε», είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή