Μπαρτζώκας: Να «ματσάρουμε» την ταχύτητα και δημιουργία της Ζαλγκίρις

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 17:31
UPD:17:32
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Η Ζαλγκίρις είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν αύριο (22/1, 20:00) τους Λιθουανούς στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε ότι ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, υπογραμμίζοντας ότι οι παίκτες του θα πρέπει να ανακόψουν την αντίπαλη ταχύτητα και δημιουργία.

«Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ταχύτητα, έχει κάνει μεγάλα αποτελέσματα, έχει το ίδιο ρεκόρ με εμάς και είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Έχει ένα συγκεκριμένο ροτέισον από 9-10 παίκτες, οι οποίοι οι περισσότεροι παίζουν πολλά χρόνια μαζί, ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι ο ένας του άλλου, παίζουν με ένταση, με ταχύτητα, ξέρει ο κάθε ένας ακριβώς τι υπάρχει για εκείνον στην ομάδα», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Είναι μια ομάδα που αν δεν ματσάρεις την ταχύτητά της, δεν σταματήσεις την δημιουργία της, γιατί έχει πέντε περιφερειακούς που δημιουργούν, τους Λεκαβίτσιους, Γκριγκόνις, Μιλάκνις, Γουόλκοπ και Γιακουμπάιτις και την ένταση που παίζει, συνήθως έχεις πρόβλημα».

Ως προς το αν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Μπαρτζώκας απάντησε πως «εμείς είμαστε καλύτεροι επιθετικά. Τώρα έχουμε καλύτερη εκτέλεση σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι».

Από τους παίκτες μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης, που κλήθηκε να απαντήσει γιατί η ομάδα του έχει ως τώρα επτά νίκες εκτός έδρας και τέσσερις στο ΣΕΦ.

«Είναι μια χρονιά που παίζεις σε άδεια γήπεδα και μερικές φορές οι αγώνες μοιάζουν σα να έχουν προπονητικό χαρακτήρα, όμως δεν παύουν να είναι αγώνες σημαντικοί», απάντησε.

«Σίγουρα, το να έχουμε καταφέρει να έχουμε τέτοιο αριθμό νικών στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει χαρακτήρα και πως είμαστε μια ομάδα συμπαγής που παίζει καλή άμυνα. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η προσωπικότητα κάποιων παικτών που βοηθά ώστε να πάρουμε κάποια διπλά και να διατηρηθούμε σε τροχιά πλέι οφ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις