ΠΑΣΟΚ για Πάρνηθα: Η κυβέρνηση εμφάνισε τις υποχρεώσεις της σαν μέτρα

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 17:13
A- A A+

«Η κυβέρνηση κατέγραψε τις εκ του νόμου προβλεπόμενες υποχρεώσεις της και τις εμφάνισε σαν μέτρα, θέλοντας να ξεγελάσει τον κόσμο, σε σχέση με τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν για την οικολογική καταστροφή» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την Πάρνηθα.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι:

«Πρώτον, δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση συνεργασία με τους ΟΤΑ και, μέχρι στιγμής, ουδεμία συνεργασία σε αυτό το βαθμό έχει υπάρξει.

Δεύτερον, είναι απολύτως επικίνδυνο το γεγονός ότι έχει αναφερθεί, σαν πρότυπο, η περίπτωση της αναδάσωσης στη Χαλκιδική. Πρέπει να ξέρουν όλοι, ότι η απόφαση για την αναδάσωση της Χαλκιδικής τον Σεπτέμβριο του 1996, εμπεριείχε την πιο γενικόλογη εξαίρεση σε ό,τι αφορά τις μη αναδασωτέες εκτάσεις, διότι όριζε τα εξής : «από την αναδάσωση εξαιρούνται οι αγροτικές εκτάσεις». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη «μπουκαπόρτα» απ’ αυτό.

Τρίτον, υπάρχουν αοριστίες σε ό,τι αφορά την παρέμβαση σε σχέση με την υλοτομία, ως προς τις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Τέταρτον, οικολογική καταστροφή, δυστυχώς, δεν είχαμε μόνο στην Πάρνηθα. Είχαμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο, στη Ρόδο και στη Σάμο. Ο αρμόδιος υπουργός δεν διευκρίνισε, αν τα μέτρα θα ισχύσουν και για τις άλλες πληγείσες περιοχές, αναφερόμενος επιμόνως μόνο στην Πάρνηθα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή