ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ δεν άφησε τίποτα όρθιο στο χώρο της Παιδείας

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 17:43
A- A A+

Για απαράδεκτα και πρωτοφανή πλήγματα στο θεσμό των Πανελληνίων εξετάσεων έκανε λόγο ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης αλλοίωσης γραπτών στο μάθημα των Αγγλικών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παράλληλα διερωτήθηκε «ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως τα γραπτά στα οποία υπήρξε αλλοίωση βαθμολογίας είναι μόνο 33, όταν μόλις προχθές, γινόταν λόγος για 150 γραπτά;»

«Ως προς τη διαδικασία της επαναβαθμολόγησης που αποφάσισε ν’ ακολουθήσει το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γνωρίζουμε, σε ποιον ακριβώς νόμο στηρίζεται αυτή η νέα επιχείρηση του Υπουργείου Παιδείας. Οι σχετικές προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος 60/2006 περιγράφουν μια εντελώς διαφορετική διαδικασία στις ανάλογες περιπτώσεις» αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, καλεί το υπουργείο Παιδείας να απαντήσει στο ερώτημα ποιος θα επιληφθεί όλης αυτής της διαδικασίας.

«Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ξεκινήσει το περσινό σχολικό έτος με μαζική απεργία των εκπαιδευτικών. Συνέχισε με ογκώδεις διαδηλώσεις των φοιτητών και με την κατάληψη και παράλυση των Πανεπιστημίων. Και κλείνει, με την υπονόμευση του θεσμού των Πανελληνίων.

Νομίζουμε πως, υπό μία έννοια, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κατάφεραν το απόλυτο: Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο» καταλήγει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή