Tι είδους προφύλαξη έλαβαν;

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 20:08
UPD:20:11

A- A A+

Η κυβέρνηση Μπους πρέπει να υποβάλλει έκθεση στο Κογκρέσο, στις 15 Ιουλίου, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Ιράκ μετά την απόφαση για την αποστολή νέων στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ έχει φτάσει σε ποσοστά ρεκόρ η εναντίωση των Αμερικανών στον πόλεμο και στο ναδίρ η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/10/1355936.htm . Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν πια τις ψευδο-αλήθειες που τους σερβίρει ο Λευκός Οίκος. Δεν πιστεύουν τον πρόεδρό τους όταν τους λέει ότι για να νικήσει την τρομοκρατία χρειάζεται περισσότερους στρατιώτες στο Ιράκ.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να υποβαθμίσει την απαισιόδοξη έκθεση του Πενταγώνου για το Ιράκ, η οποία δεν λέει τίποτα παραπάνω απ' αυτό που μεταδίδουν καθημερινά τα ξένα πρακτορεία, ότι το Ιράκ βουλιάζει στο βούρκο της βίας και πως η αύξηση του αριθμού των οπλιτών, την οποία διέταξε τον Φεβρουάριο ο Τζόρτζ Μπους, δεν έχει αλλάξει τα δεδομένα στο θέατρο των συγκρούσεων.

Η νευρικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνει ότι δεν έχει στρατηγική. Οπως και στον πόλεμο του Βιετνάμ, θα χάσει τα πάντα εάν αποσυρθεί, θα χάσει όμως επίσης εάν επιμείνει σε έναν πόλεμο τον οποίο δεν μπορεί να κερδίσει. Το όραμα εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας στην Εγγύς Ανατολή, δεν μπορεί να πείσει, εκτός ίσως από εκείνους που πιστεύουν ότι το μέλλον της Δύσης επηρεάζεται άμεσα από τα τεκταινόμενα στα προάστια της Βαγδάτης.

Τέσσερα έτη μετά την αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση στο Ιράκ, η κατάσταση, που έχει πλέον διαμορφωθεί, περιγράφεται ως ένας "ωραίος οίκος ανοχής", σύμφωνα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, στρατηγού Ζαν-Λουΐ Ζορζελέν.

"Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ενός οίκου ανοχής στο Ιράκ σήμερα", επιμένει ο στρατηγός Ζορζελέν. Να καταλάβουμε τις αναφορές στο χώρο, το στοιχειωμένο από τη φαντασίωση, αλλά ωραίο; Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι όταν κάποιος πελάτης πάει σε οίκο ανοχής, το πιθανότερο είναι να του ζητήσουν να βάλει προφυλακτικό, αλλιώς θα του δείξουν την πόρτα...

Στο Ιράκ, τι είδους προφύλαξη έλαβαν;

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή