Μπεκατώρου: «Να βγουν και να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες, να μην φοβούνται»

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 13:30
UPD:14:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Περίπου 3 ώρες κατέθετε ενώπιον του Εισαγγελέα, Νίκου Στεφανάτου, η Σοφία Μπεκατώρου, για τα όσα φέρεται να βίωσε το 1998, μετά την καταγγελία που προέβη τις προηγούμενες ημέρες περί σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της ιστιοπλοΐκής ομοσπονδίας.

Εξερχόμενη από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια εξέφρασε την ευχή να ακολουθήσουν το παράδειγμά της κι άλλες κοπέλες που έχουν περάσει ανάλογες τραυματικές εμπειρίες

Γνωρίζοντας για το πρόβλημα που υφίσταται στην αυτεπάγγελτη έρευνα, δηλαδή ότι το υπό διερεύνηση αδίκημα έχει παραγραφεί, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

Και δεύτερη αθλήτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολυμπιονίκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον εισαγγελέα για τις καταγγελίες περί βιασμού της το 1998, ενώ φέρεται να μην αναφέρθηκε μόνο στη δική της περίπτωση, αλλά να  κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της, από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που  δεν έχει παραγραφεί. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της εκτός από τη δική της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση θα μελετήσει την κατάθεση της αθλήτριας κι εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση θα προχωρήσουν οι ανάλογες κλητεύσεις, διαφορετικά η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ελέω παραγραφής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις