Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 07:00
A- A A+

ΥΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες στην ανατολική και νότια χώρα, με μέγιστη τιμή έως 39 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη δυτική και βόρεια χώρα σταδιακή επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων (6-7 Μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με πιθανότητα στη Μακεδονία να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τη νύχτα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη. Πτώση θα σημειωθεί από το απόγευμα.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το απόγευμα.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 και τη νύχτα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νότια 7 Μποφόρ. Βαθμιαία πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή