Τη Βρετανία απειλεί ο υπαρχηγός της Αλ-Κάϊντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 07:30
A- A A+

Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, που θεωρείται ως ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν, προειδοποίησε ότι η οργάνωση προετοιμάζει μια "πολλή συγκεκριμένη απάντηση" στη Βρετανία που τίμησε τον ινδικής καταγωγής συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι με τον τίτλο του ιππότη.

Σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε μέσω της διαδικτυακής σελίδας των φανατικών ισλαμιστών ο Αλ Ζαουάχρι δηλώνει "Ενημερώνω τον διάδοχο του Μπλερ, τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν , ότι η πολιτική του προκατόχου σας προκάλεσε καταστροφές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ακόμα και στο κέντρο του Λονδίνου".

"Εάν δεν πήρατε το μάθημα, τότε είμαστε έτοιμοι να σας το επαναλάβουμε, με τη θέληση του Θεού έως ότου είμαστε σίγουροι ότι το κατανοήσατε πλήρως".

Το βιβλίο του Ρούσντι "Σατανικοί Στίχοι" προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο το 1989, όταν ο ιρανός ηγέτης Αγιατολάχ Χομεϊνί εξέδωσε "φάτουα", με την οποία έπρεπε να εκτελεστεί ο Ρούσντι.

Εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στο μήνυμα του Ζαουάχρι λέγοντας ότι ο τίτλος του ιππότη ήταν για τη συμβολή του Ρούσντι στη λογοτεχνία.

"Η κυβέρνηση έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι η τιμή στο Ρούσντι δεν έχει αποτελεί ύβρη στο Ισλάμ ή στον προφήτη Μωάμεθ", πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή