Εκτακτη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για νέα απειλή της Αλ-Κάϊντα

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 07:33
A- A A+

Ο Λευκός Οίκος συγκάλεσε κατεπείγουσα διϋπηρεσιακή σύσκεψη χθες Τρίτη προκειμένου να εξετασθεί μια δυνητική νέα απειλή της αλ Κάιντα στο έδαφος των ΗΠΑ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Κορυφαία στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών και επιβολής του νόμου κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, στο Δωμάτιο Εκτάκτων Καταστάσεων του Λευκού Οίκου, για να αναφέρουν τα μέτρα που θα λάβουν για να ελαχιστοποιήσουν ή να αντιμετωπίσουν την απειλή και το ποια μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια κυβερνητικών κτηρίων, ανέφερε το δίκτυο.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειρά συσκέψεων υπό το φως νέων πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση των Αμερικανικών αρχών μετά τις πρόσφατες αποτυχημένες απόπειρες επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο Λονδίνο, σημείωσε το ABC, επικαλούμενο στέλεχος της κυβέρνησης Μπους.

Ο - μη κατονομαζόμενος - αξιωματούχος είπε στο ABC ότι το επίπεδο της ανησυχίας για μια νέα επίθεση στις ΗΠΑ είναι πλέον υψηλότερο από ό,τι επί αρκετό καιρό. Ο Λευκός Οίκος δε σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας οι αποτυχημένες απόπειρες παρέχουν ενδείξεις για τις πιθανές τακτικές που θα ακολουθηθούν σε ενδεχόμενες επιθέσεις. Το ABC, επικαλούμενο στελέχη των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανέφερε ότι ένας μικρός πυρήνας της αλ Κάιντα βρίσκεται καθ’οδόν προς τις ΗΠΑ ή ίσως ήδη εντός της χώρας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικλ Τσέρτοφ δήλωσε στην σύνταξη της εφημερίδας Chicago Tribune ότι αισθάνεται πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επίθεσης αυτό το καλοκαίρι. Ο Τσέρτοφ απέδωσε την εκτίμηση αυτή στην εμπειρία από την δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ευρώπη· πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τις οποίες δεν αποκάλυψε· και πρόσφατες ανακοινώσεις της αλ Κάιντα, σύμφωνα με την Τρίμπιουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή