Β. Κορέα: Αμεσο κλείσιμο των καραόκι μπαρ και των Ιντερνετ καφέ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 07:37
A- A A+

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βόρειας Κορέας διέταξαν το άμεσο κλείσιμο των καραόκι μπαρ και των Ίντερνετ καφέ, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν απειλή για την κοινωνία, γράφει σήμερα Τετάρτη η εφημερίδα της Νότιας Κορέας Dong-A Ilbo.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φυγάδων από τη Βόρεια Κορέα, τέτοιου είδους καταστήματα κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας, το οποίο γειτνιάζει με την Κίνα, και σε αυτά συχνάζουν μάλλον επιχειρηματίες και έμποροι που ασχολούνται με τις διασυνοριακές συναλλαγές, παρά απλοί πολίτες.

Το υπουργείο Λαϊκής Ασφαλείας της Βόρειας Κορέας ανέφερε σε εγκύκλιό του ότι όλα τα καραόκι μπαρ, οι χώροι προβολής βίντεο και τα Ίντερνετ καφέ που λειτουργούν χωρίς επίσημη άδεια πρέπει να κλείσουν αμέσως. Η νοτιοκορεατική εφημερίδα δεν αναφέρει πώς περιήλθε η εγκύκλιος στην κατοχή της.

Το μέτρο "ανακηρύσσεται βάσει της εντολής της Δημοκρατίας ώστε να συντριβούν τα σχέδια του εχθρού και να αντιμετωπισθούν ανυποχώρητα όσοι απειλούν την διατήρηση του σοσιαλιστικού συστήματος", αναφέρει η εγκύκλιος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Παρκ Σανγκ-χακ, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος εργάζεται από τη Νότια, επισήμανε επίσης ότι "οι περισσότεροι άνθρωποι που πάνε σε αυτά τα μέρη βγάζουν χρήματα, δεν είναι, κανονικά, αξιωματούχοι, ή ο μέσος πολίτης".

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή