Γ.Παπαντωνίου: Τιμή μου που αναφέρθηκε το όνομά μου στο ΕΚΟΦΙΝ

«Δεν έχω φύγει εγώ ποτέ από το ΠΑΣΟΚ»
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 16:28
A- A A+

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννος Παπαντωνίου ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη σχετικά με το θέμα της πρότασής του ως υποψηφίου για την ηγεσία του ΔΝΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/11/1356384.htm .

«Ήμουν ο μακροβιότερος υπουργός οικονομικών στο ΕΚΟΦΙΝ. Ήμουν ο πρύτανης και έχω διατηρήσει πολύ στενές επαφές με πολλούς από τους παλιούς συναδέλφους μου. Κάποιοι από αυτούς επικοινώνησαν μαζί μου και ενδιαφέρονται για την υποψηφιότητα μου στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός προοδευτικού υποψηφίου και έτσι αναφέρθηκε το όνομα μου και τοποθετήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης, με τον οποίο δεν είχα προσωπικά καμία απολύτως προηγούμενη επικοινωνία, ούτε μέσω τρίτων», διευκρίνισε ο κ. Παπαντωνίου σε δηλώσεις στον Αlpha 989.

Όπως είπε, η συζήτηση ξεκίνησε από τους ¶γγλους και πάνω εκεί τοποθετήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης και σημείωσε: «Το γεγονός ότι το όνομά μου αναφέρθηκε σε μια τέτοια συζήτηση με θετικό τρόπο, είναι κάτι που με τιμά ιδιαίτερα».

Ερωτηθείς αν θα αποδεχόταν ενδεχόμενη ευθεία πρόταση του κ.Αλογοσκούφη ο πρώην υπουργός Οικονομίας τόνισε: «Είμαι πολίτικός της Ελλάδας και αγωνίζομαι για την ελληνική πολιτική. Δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω. Δεν ήταν θέμα όμως της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά της συναίνεσης που θα επιτυγχάνονταν στο συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε γνώση της διαδικασίας.

Όσον αφορά τις σχέσεις του με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε: «Δεν έχω φύγει εγώ ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και αγωνίζομαι για το ΠΑΣΟΚ. ¶λλοι έχουν την ευθύνη της σημερινής κατάστασης που πραγματικά είναι και περίεργη και θα έλεγα από πολλές πλευρές απαράδεκτη γιατί εγώ μπορώ να προσφέρω πάρα πολλά στον εκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ». «Έχω καταθέσει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Έχω ένα πολιτικό πρόγραμμα και όπως έδειξε η ιστορία με τα ομόλογα, πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει χρειάζεται ένα θετικό και πιεστικό προγραμματικό λόγο. Η προγραμματική αντιπαράθεση θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε πλεονεκτική θέση και σε αυτή την προγραμματική αντιπαράθεση μπορώ να συμβάλλω», πρόσθεσε.

Παράλληλα διέψευσε πως υπάρχει κάποια εξέλιξη ή προσέγγιση προς το πρόσωπό του, λέγοντας πως η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή