Η Λιθουανία ζητά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τη σύλληψη Ναβάλνι

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 22:25
UPD:22:55
REUTERS/STAFF
A- A A+

H Λιθουανία, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ζητήσει από την ΕΕ να επιβάλει γρήγορα νέες κυρώσεις στη Ρωσία ως απάντηση στη σύλληψη του κριτικού του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον Αλεξέι Ναβάλνι πριν από τον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, κατά την άφιξή του. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν τη Ρωσία ο ίδιος, μετά τη δηλητηρίασή του.

«Προτρέπουμε τη Ρωσία να απελευθερώσει αμέσως τον Ναβάλνι και να κατηγορήσει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόπειρα κατά της ζωής του», ανέφερε σε δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λάντσμπεργις. Η δήλωση της Λιθουανίας, που εστάλη στο Reuters, ανέφερε ότι η σύλληψη του Ναβάλνι ήταν κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε ένα προηγούμενο tweet, ο υπουργός είπε ότι οι γειτονικές χώρες της ΕΕ, Λετονία και Εσθονία, θα εργαστούν επίσης για την «επιβολή κυρώσεων» κατά της Ρωσίας.

Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πίσω από τη δηλητηρίασή του. Το Κρεμλίνο αρνείται τη συμμετοχή, αναφέρει ότι δεν έχει αποδείξει ότι δηλητηριάστηκε και ότι ήταν ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή