Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την Πάρνηθα

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 20:11
A- A A+

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα σημειώθηκε στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση για μη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης που της αναλογεί και τη ΝΔ να επιμένει ότι υπάρχουν υπηρεσιακές ευθύνες.

«Αποδείχθηκε ότι η ανυπαρξία του κράτους και η διάλυσή του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μοιραίες συνέπειες και στο ίδιο το δάσος της Πάρνηθας», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Φωτιάδης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς μπορεί σε μια χώρα που μπόρεσε και έκανε Ολυμπιακούς Αγώνες και που είχε το καλύτερο Πυροσβεστικό Σώμα, να συμβεί το κάψιμο της Πάρνηθας», συμπλήρωσε ο Έκτωρ Νασιώκας.

«Πυρκαγιές γίνονται σε όλες τις κυβερνήσεις και σε όλες τις χώρες του κόσμου», απάντησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. «Πυρκαγιές γίνονται και επί των ημερών μας, γίνονταν και επί των ημερών σας. Η ουσία του πράγματος είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε την κομματικοποίηση του θέματος, διότι την πέτρα που τη ρίχνεις στον ουρανό, πέφτει στο κεφάλι σου - και να διδασκόμαστε όλοι απ’ αυτές τις καταστροφές».

«Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει τα πράγματα και πιστεύω ότι θα έχει τη συνδρομή όλων», κατέληξε ο κ. Σουφλιάς.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή