Σε Τρίπολη και Λάρισα τα φώτα

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 13:03
UPD:13:07
INTIME SPORTS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Στην Τρίπολη ανοίγει απόψε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής, με τον Αστέρα που κυνηγά συμμετοχή στα πλέι οφ να υποδέχεται τον Παναιτωλικό (17:15), ο οποίος μάχεται για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις.

Η νίκη του Αστέρα μέσα στη Ριζούπολη τον έφερε στην εξάδα και θα αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία αν καταφέρει να νικήσει και τον Παναιτωλικό στην έδρα του.

Η ομάδα του Αγρινίου, από την πλευρά της, χρειάζεται βαθμούς για να ξεφύγει από τις δύο τελευταίες θέσεις, καθώς ΑΕΛ και Λαμία έχουν λιγότερα παιχνίδια απ΄ αυτόν.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι αήττητος στα δέκα τελευταία με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Οι τέσσερις νίκες του Παναιτωλικού είχαν έλθει στα δέκα πρώτα.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού ήταν στις 10 Ιανουαρίου 2016, όταν νικούσε εντός κι εκτός τον Αστέρα στη σεζόν εκείνη, ενώ τα έξι από τα εννέα τελευταία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, πέντε από αυτά με σκορ 1-1.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος έχει πυκνώσει, αλλά για την ΑΕΛ, που χρειάζεται πλέον άμεσα βαθμούς, κάθε παιχνίδι είναι σταθμός. Όπως αυτό που υποδέχεται απόψε τον Απόλλωνα Σμύρνης (19:30).

Η ΑΕΛ είναι για εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη, μετά από αυτή που έκανε μέσα στα Γιάννενα αρχές Νοέμβρη και είναι η μοναδική της στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι και η μοναδική νίκη στα τελευταία 18 στη Super League.  Από τότε έχει έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες. 

Ο Απόλλωνας, από την πλευρά του, έχει νικήσει τα τρία τελευταία του εκτός έδρας και έχει χάσει τα τρία τελευταία εντός.

Ο Απόλλων νίκησε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με πέναλτι στο 90΄ κι έτσι σε πέντε αγώνες στα χρόνια της Super League δεν έχει ισοπαλία με τους «βυσσινί». Ο Απόλλων έχει δύο νίκες και η ΑΕΛ τρεις, ενώ σ΄ αυτά τα πέντε παιχνίδια σκοράρει μόνο η νικήτρια ομάδα.

Τελευταία τους ισοπαλία στην κατηγορία ήταν το Φεβρουάριο του 1996, πριν υποβιβαστούν, πρώτα η ΑΕΛ και μετά το Απόλλων, και ξαναβρεθούν στην κατηγορία μετά από 21 και πλέον χρόνια, το Νοέμβριο του 2017.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις