Στα δικαστήρια οι δράστες ξυλοδαρμού του σταθμάρχη

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 13:02
UPD:13:20
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το Σάββατο οι δύο ανήλικοι, αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από τον σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια ως οι δράστες τού εις βάρος του άγριου ξυλοδαρμού, την περασμένη Τετάρτη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα, και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο εισαγγελέας ανηλίκων θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε και ο επίσης συλληφθείς ειδικός φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έδωσε οδηγίες στους δύο νεαρούς για το πώς θα κρυφτούν για να αποφύγουν την σύλληψη.

Οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους. Προσήχθησαν χθες από το Περιστέρι κι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Τα δυο αδέλφια είχαν μπει στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου και διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, που τους έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους, κάτι που που τους εξαγρίωσε, γι' αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον ειδικό φρουρό. Ο 24χρονος, ο οποίος είναι φίλος της οικογένειας, συνελήφθη στην Ασφάλεια, όπου πήγε να επισκεφθεί τα δύο παιδιά και για να ρωτήσει σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Τα δύο αδέλφια δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές, ενώ τη νύχτα εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ειδική ψυχολόγος, η οποία συνομίλησε μαζί τους στην Ασφάλεια Αθηνών όπου κρατούνταν.

Για το θέμα ήδη είχε παρέμβει ο εισαγγελέας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε χαρακτηρίσει τους δύο δράστες «κτήνη».

«Θυμάμαι ότι φώναζα «φτάνει» περιέγραψε τη σκηνή το ίδιο το θύμα, «νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια. Έβριζαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχα να προστατευτώ όσο μπορούσα και να δω που θα τελειώσει. Όπως ήμουν πεσμένος, μου χτυπάγανε το κεφάλι από τη δεξιά πλευρά, το σαγόνι, τη μύτη και μου έριξαν κλωτσιά στην πλάτη» ανέφερε.

Ο 53χρονος υπέστη κατάγματα όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του «Ερυθρού Σταυρού». «Μου έκαναν εξετάσεις κι έχω δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους, μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωπο...» είπε. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή