Ο Φοίνικας Σύρου σταμάτησε το αήττητο του Ολυμπιακού

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 23:25
UPD:23:44
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Με πρωταγωνιστή τον Πρωτοψάλτη και «χρυσή αλλαγή» τον Ηλία, ο Φοίνικας Σύρου νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στο ντέρμπι κορυφής, που άνοιξε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League.

Ηταν ένας αγώνας διαφήμιση για το πρωτάθλημα, μετά από 70 ημέρες καραντίνας. Οι παίκτες των δύο ομάδων για 2,5 ώρες πρόσφεραν ωραίο θέαμα, παρότι δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω των υγειονομικών μέτρων να δώσουν φιλικά προετοιμασίας.

Ο Φοίνικας διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακό γνώρισε την πρώτη ήττα.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα και εν τέλει και για το αποτέλεσμα ήταν το 1ο σετ όπου ο Φοίνικας παρότι βρέθηκε να χάνει με 15-9 από τον Ολυμπιακό κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει 22-22.

Πήρε προβάδισμα 24-22 με επιθέσεις Μπράουν, Στερν, ο Μιχαήλοβιτς μείωσε 24-23 αλλά ο Πρωτοψάλτης μετά από περιπετειώδη φάση διαρκείας τελείωσε με πάιπ για το 25-23.

Ο Φοίνικας με ξέσπασμα και σερί του Πρωτοψάλτη στο σερβίς πήρε και το 2ο σετ με 25-20, ενώ ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Χαραλαμπίδη και βελτιωμένη υποδοχή κατάφερε να πάρει το 3ο και το 4ο σετ και όλα να κριθούν στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ ο Φοίνικας είχε από την αρχή προβάδισμα 2-3 πόντων και με πρωταγωνιστή τον Ράιτς αλλά και καλό μπλοκ επικράτησε με 15-11 κατακτώντας τη νίκη και δύο πολύτιμους βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις